Raskt og enkelt!

Eplecrumble

Crumble er både godt og enkelt, og kan være en fin variasjon til brødmat eller grøt. Det føles litt luksus å spise noe som smaker eplepai til frokost! Den er perfekt som en frokostfavoritt eller en lun kveldsmat på kaldere dager.

⚠️ Kumelk (kan unngås ved å velge vann eller plantemelk)

👶 6-9 mnd: Skjær eplene i avlange staver, ca 2 x 6 cm,
👶 9–12 mnd: Skjær eplene små barnebiter*, ca 1x1 cm

👶 12 mnd +: Skjær eplene i små eller større biter, ettersom hva barnet foretrekker.

*Biter på størrelse med en munnfull for barnet

Melk til barn under 10 mnd:⁠

I henhold til norske retningslinjer, anbefales ikke melk og kalsiumberiket plantemelk for barn under 10 mnd. ⁠

✨ Server gjerne med litt yoghurt på toppen for de eldre barna!

Mengde:

2-3 barneporsjoner

Ingredienser

  • 1 eple
  • 1 ss margarin eller olje
  • 1,5 dl havregryn
  • 2 ss knuste gresskarkjerner
  • 0,5 dl melk*
  • 1 klype ceylonkanel

* vann til barn under 10 mnd

Slik gjør du

  1. Skyll, og eventuelt skrell eplet. Skjær eplet i båter eller mindre biter, avhengig av barnets alder (se alderstilpasning).
  2. Varm margarin/olje i en stekepanne og ha i eplebitene.
  3. Stek dem i noen minutter, før du tilsetter resten av ingrediensene.
  4. La alt steke på middels varme i 5-10 minutter, til det er mykt.
Forfatter:

Elin Oresten