Raskt og enkelt!
Eplecrumble
Crumble er både godt og enkelt, og kan være en fin variasjon til brødmat eller grøt. Det føles litt luksus å spise noe som smaker eplepai til frokost! Den er perfekt som en frokostfavoritt eller en lun kveldsmat på kaldere dager.
⚠️ Kumelk (kan unngås ved å velge vann eller plantemelk)
👶 6-9 mnd: Skjær eplene i avlange staver, ca 2 x 6 cm,
👶 9–12 mnd: Skjær eplene små barnebiter*, ca 1x1 cm
👶 12 mnd +: Skjær eplene i små eller større biter, ettersom hva barnet foretrekker.
*Biter på størrelse med en munnfull for barnet
Melk til barn under 10 mnd:
I henhold til norske retningslinjer, anbefales ikke melk og kalsiumberiket plantemelk for barn under 10 mnd.
✨ Server gjerne med litt yoghurt på toppen for de eldre barna!
Mengde:
2-3 barneporsjoner
Ingredienser
- 1 eple
- 1 ss margarin eller olje
- 1,5 dl havregryn
- 2 ss knuste gresskarkjerner
- 0,5 dl melk*
- 1 klype ceylonkanel
* vann til barn under 10 mnd
Slik gjør du
- Skyll, og eventuelt skrell eplet. Skjær eplet i båter eller mindre biter, avhengig av barnets alder (se alderstilpasning).
- Varm margarin/olje i en stekepanne og ha i eplebitene.
- Stek dem i noen minutter, før du tilsetter resten av ingrediensene.
- La alt steke på middels varme i 5-10 minutter, til det er mykt.
Forfatter:
Elin Oresten