Smakfulle, saftige

grønnsaksmuffins

Disse muffinsene er fylt med grønnsaker og ost, som gjør dem til et mettende og smakfullt mellommåltid for små barn. Perfekt for deg som synes det er vanskelig å få barna til å spise grønnsaker.

⚠️ Gluten

⚠️ Egg

⚠️ Melk

 👶 6–9 måneder: Server muffinsene i hele eller halve avhengig av størrelse

👶 9–12 måneder: Skjær muffinsene i små barnebiter (tilsvarende én passe stor bit for barnets munn, ca 1x1cm)

👶 12 måneder+: Server hele muffinsen eller del den opp i mindre biter, avhengig av hva som passer best for barnet.

✨ Disse kan fint fryses! Hiv dem raskt i fryseren etter avkjøling, og ta opp ved behov.

Mengde:

ca 20 mini eller 8 store muffins

Ingredienser

  • 2 egg
  • 0,75 dl melk
  • 0,5 dl rapsolje
  • 2 dl havremel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt (for barn over 1 år)
  • 2 ts tørket oregano eller basilikum
  • 1 ts løkpulver
  • 1,5 dl grovrevet gulrot
  • 1,5 dl grovrevet squash (godt avrent)
  • 1 dl revet ost 

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 190 grader.
  2. Visp sammen egg, olje og melk, og tilsett deretter mel, bakepulver og krydder. Bland til en jevn røre.
  3. Riv gulrot og squahs. Klem ut vann fra squashen. 
  4. Vend gulrot, squash og ost forsiktig inn i røren.
  5. Fyll muffinsformene og stek i ca 15 minutter (mini) / 20–25 minutter (store), eller til de er gyllne og faste. Avkjøl før servering.
Forfatter:

Elin Oresten