Smakfulle, saftige
grønnsaksmuffins
Disse muffinsene er fylt med grønnsaker og ost, som gjør dem til et mettende og smakfullt mellommåltid for små barn. Perfekt for deg som synes det er vanskelig å få barna til å spise grønnsaker.
perfekte produkter til denne oppskriften
⚠️ Gluten
⚠️ Egg
⚠️ Melk
👶 6–9 måneder: Server muffinsene i hele eller halve avhengig av størrelse
👶 9–12 måneder: Skjær muffinsene i små barnebiter (tilsvarende én passe stor bit for barnets munn, ca 1x1cm)
👶 12 måneder+: Server hele muffinsen eller del den opp i mindre biter, avhengig av hva som passer best for barnet.
✨ Disse kan fint fryses! Hiv dem raskt i fryseren etter avkjøling, og ta opp ved behov.
Mengde:
ca 20 mini eller 8 store muffins
Ingredienser
- 2 egg
- 0,75 dl melk
- 0,5 dl rapsolje
- 2 dl havremel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt (for barn over 1 år)
- 2 ts tørket oregano eller basilikum
- 1 ts løkpulver
- 1,5 dl grovrevet gulrot
- 1,5 dl grovrevet squash (godt avrent)
- 1 dl revet ost
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 190 grader.
- Visp sammen egg, olje og melk, og tilsett deretter mel, bakepulver og krydder. Bland til en jevn røre.
- Riv gulrot og squahs. Klem ut vann fra squashen.
- Vend gulrot, squash og ost forsiktig inn i røren.
- Fyll muffinsformene og stek i ca 15 minutter (mini) / 20–25 minutter (store), eller til de er gyllne og faste. Avkjøl før servering.
Forfatter:
Elin Oresten