Kremete og fyldig
Jernrik Eplemos
Vanligvis koker man eplene med litt vann og moser dem. Men med denne oppskriften hiver du dem i ovnen med gresskarkjerner og kanel! Både konsistens og smak blir mye fyldigere og gir en annen type eplemos.
Gresskarkjernene tilfører jern og god smak, og kanelen tipper smaken mot eplekake 🍎🥧
Ingen allergener
👶 Passer fra 6 måneder.
✨ Frys gjerne ned i isbitform eller små biter, så kan det raskt tines og brukes til topping på f.eks. grøt eller yoghurt!
Ingredienser
- 5–6 middels store epler
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 ts kanel (gjerne ceylonkanel)
- 1 ts vaniljepulver* (valgfritt)
- 0,5–1 dl vann
*Vaniljepulver er ikke vaniljesukker. Vaniljepulver er pulverisert vaniljestang, uten søtning.
Slik gjør du
- Sett ovnen på 185 grader.
- Skrell eplene og skjær dem i store biter. Legg bitene på et stekebrett med bakepapir. Strø gresskarkjerner og kanel over eplebitene.
- Bak i ovnen i ca. 15 minutter, til eplene er myke.
- Kjør alt til en glatt mos, sammen med vaniljepulveret. Spe med vann mens du mikser til ønsket konsistens.
- Oppbevares i kjøleskap i opptil 7 dager eller fryses.
Forfatter:
Elin Oresten