Kremete og fyldig

Jernrik Eplemos

Vanligvis koker man eplene med litt vann og moser dem. Men med denne oppskriften hiver du dem i ovnen med gresskarkjerner og kanel! Både konsistens og smak blir mye fyldigere og gir en annen type eplemos.

Gresskarkjernene tilfører jern og god smak, og kanelen tipper smaken mot eplekake 🍎🥧

Ingen allergener

👶 Passer fra 6 måneder.



✨ Frys gjerne ned i isbitform eller små biter, så kan det raskt tines og brukes til topping på f.eks. grøt eller yoghurt!

Ingredienser

  • 5–6 middels store epler
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 ts kanel (gjerne ceylonkanel)
  • 1 ts vaniljepulver* (valgfritt)
  • 0,5–1 dl vann

*Vaniljepulver er ikke vaniljesukker. Vaniljepulver er pulverisert vaniljestang, uten søtning.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 185 grader.
  2. Skrell eplene og skjær dem i store biter. Legg bitene på et stekebrett med bakepapir. Strø gresskarkjerner og kanel over eplebitene.
  3. Bak i ovnen i ca. 15 minutter, til eplene er myke.
  4. Kjør alt til en glatt mos, sammen med vaniljepulveret. Spe med vann mens du mikser til ønsket konsistens.
  5. Oppbevares i kjøleskap i opptil 7 dager eller fryses.
Forfatter:

Elin Oresten