Matpakkefavoritt

MATMUFFINS MED MAIS, TOMAT OG BASILIKUM

Har du en maiselsker hjemme? Eller vil du gi en ny smaksopplevelse til babyen?

Her har du mettende maismuffins med masse deilig smak, og knasende maiskorn. Disse gir barnet mulighet til å utforske både smaker og teksturer.

⚠️ Gluten

⚠️ Egg

⚠️ Melk

👶 6-9 mnd: Skjær muffinsen i halve eller båter

👶 9–12 mnd: Skjær muffinsen små barnebiter (tilsvarende én passe stor bit for barnets munn, ca 1x1 cm)

👶 12 mnd +: Skjær muffinsen i halve eller server som den er

✨ Avkjøl, putt i fryseren og ta dermed direkte opp fra fryseren og i matpakken til barna

Mengde

10 store muffins eller 24 minimuffins

Ingredienser

  • 2 dl maiskorn
  • 2 egg
  • 1 dl rapsolje
  • 1 dl melk (vann til barn under 10 måneder)
  • 1,5 dl havremel
  • 1,5 dl sammalt hvete (eller vanlig hvetemel)
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt (kun for barn over 1 år)
  • 1 lite fedd hvitløk, presset (valgfritt)
  • 1 dl cherrytomater, hakket
  • 0,5 dl finhakket fersk basilikum (eller 1 ss tørket)

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. Kjør halvparten av maisen (1 dl) sammen med egg, rapsolje, melk (vann), og evt. hvitløk, til en glatt røre i en blender eller mikser.
  3. Bland sammen havremel, sammalt hvete, bakepulver og salt i en bolle. Hell i maisblandingen og rør til en jevn røre.
  4. Vend inn resten av maisen, tomatene og basilikumen.
  5. Fordel røren i muffinsformer (bruk gjerne muffinsbrett).
  6. Stek midt i ovnen i ca. 18–22 minutter, til muffinsene har fått fin farge og er gjennomstekte. La muffinsene avkjøles helt før servering.

Forfatter

Elin Oresten