Næringsrike pepperkaker

Her kommer en litt mer næringsrik variant av pepperkaker. Perfekt til julekosen eller som et lite påfyll!

⚠️ Mandel

⚠️ Gluten (spor av)

⚠️ Nøtter (spor av)

👶 Passer fra ca. 10–12 måneder, siden de er litt hard og sprø i konsistensen.

✨ Du kan enkelt lage havremel selv i en kraftig blender eller en foodprosessor.

✨ Lag gjerne en større porsjon pepperkakekrydder om gangen, så kan du bruke det i flere av våre juleoppskrifter; overnight oats, julebrød, grøtpinner med klementin.

Ingredienser

  • 1 dl mandelmel
  • 1,2 dl havremel
  • 2 ts pepperkakekrydder*
  • 4 store, ferske dadler (uten kjerne)
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ts vann

* Pepperkakekrydder består av: 2 deler ceylonkanel, 1 del malt nellik, 1 del malt ingefær og 1 del malt kardemomme.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Miks sammen alle ingrediensene til en deig. Hold gjerne tilbake litt mel i starten, så kan du kna inn resten etterpå – det gjør det lettere å mikse.
  3. La deigen hvile i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
  4. Kjevle ut deigen mellom to bakepapir (det er ikke et must å bruke bakepapir, men det er enklere å få et jevnt resultat).
  5. Hvis deigen er vanskelig å jobbe med, kan det skyldes størrelsen og saftigheten på dadlene. Tilsett eventuelt litt mer vann eller mel, avhengig av om deigen føles for tørr eller for løs.
  6. Stans ut pepperkaker med pepperkakeformer eller miniformer.
  7. Stek pepperkakene på et brett med bakepapir, midt i ovnen på 175 grader i ca. 7–10 minutter. Følg med slik at de ikke brenner seg.
Forfatter:

Elin Oresten