Næringsrike pepperkaker
Her kommer en litt mer næringsrik variant av pepperkaker. Perfekt til julekosen eller som et lite påfyll!
⚠️ Mandel
⚠️ Gluten (spor av)
⚠️ Nøtter (spor av)
👶 Passer fra ca. 10–12 måneder, siden de er litt hard og sprø i konsistensen.
✨ Du kan enkelt lage havremel selv i en kraftig blender eller en foodprosessor.
✨ Lag gjerne en større porsjon pepperkakekrydder om gangen, så kan du bruke det i flere av våre juleoppskrifter; overnight oats, julebrød, grøtpinner med klementin.
Ingredienser
- 1 dl mandelmel
- 1,2 dl havremel
- 2 ts pepperkakekrydder*
- 4 store, ferske dadler (uten kjerne)
- 1 ss rapsolje
- 1 ts vann
* Pepperkakekrydder består av: 2 deler ceylonkanel, 1 del malt nellik, 1 del malt ingefær og 1 del malt kardemomme.
Slik gjør du
- Sett ovnen på 175 grader.
- Miks sammen alle ingrediensene til en deig. Hold gjerne tilbake litt mel i starten, så kan du kna inn resten etterpå – det gjør det lettere å mikse.
- La deigen hvile i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
- Kjevle ut deigen mellom to bakepapir (det er ikke et must å bruke bakepapir, men det er enklere å få et jevnt resultat).
- Hvis deigen er vanskelig å jobbe med, kan det skyldes størrelsen og saftigheten på dadlene. Tilsett eventuelt litt mer vann eller mel, avhengig av om deigen føles for tørr eller for løs.
- Stans ut pepperkaker med pepperkakeformer eller miniformer.
- Stek pepperkakene på et brett med bakepapir, midt i ovnen på 175 grader i ca. 7–10 minutter. Følg med slik at de ikke brenner seg.
Forfatter:
Elin Oresten