Superenkle

SAFRANKAKER MED APPELSIN

Disse kakene er rett og slett skikkelig gode1 Det er virkelig noe spesielt med kombinasjonen av safran og appelsin. I tillegg inneholder de få ingredienser og er veldig enkle å lage.

Kakene blir en kombinasjon av myke og sprø, så de passer allerede fra 6 måneder.

⚠️ Nøtter

⚠️ Gluten (kan unngås ved å bruke glutenfritt havremel)

Fra 6 måneder - Lag dem gjerne litt tykkere hvis dere lager dem til en baby, så blir de enda litt mykere.

👶 6–9 mnd: Server halve kaker eller skjær dem i lange stenger. Sørg for at biten er myk nok (du skal kunne mose den mellom fingrene når du trykker).
👶 9–12 mnd: Skjær kaken i små biter for å øve pinsettgrepet.
👶 12 mnd+: Server en hel kake.

✨ Velg mandelsmør eller cashewnøttsmør for en mer nøytral smak.

✨ På Instagram finner du også video til oppskriften!

Mengde:

8 grøtpinner

Ingredienser

  • 1 dl eplemos
  • 1 dl nøttesmør (f.eks. mandelsmør, cashewnøttsmør, peanøttsmør)
  • 2 ss havremel eller hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 g safran
  • Finrevet skall av en økologisk appelsin
  • 1 ss appelsinsaft (presset appelsin)

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader (varmluft).
  2. Bland alle ingrediensene til en kakedeig.
  3. Sett deigen i små klatter på et stekebrett med bakepapir, omtrent 0,5–1 cm høye.
  4. Stek i ovnen i ca. 10 minutter, til kakene har fått farge både på oversiden og undersiden.
Forfatter:

Elin Oresten