Superenkle
SAFRANKAKER MED APPELSIN
Disse kakene er rett og slett skikkelig gode1 Det er virkelig noe spesielt med kombinasjonen av safran og appelsin. I tillegg inneholder de få ingredienser og er veldig enkle å lage.
Kakene blir en kombinasjon av myke og sprø, så de passer allerede fra 6 måneder.
⚠️ Nøtter
⚠️ Gluten (kan unngås ved å bruke glutenfritt havremel)
Fra 6 måneder - Lag dem gjerne litt tykkere hvis dere lager dem til en baby, så blir de enda litt mykere.
👶 6–9 mnd: Server halve kaker eller skjær dem i lange stenger. Sørg for at biten er myk nok (du skal kunne mose den mellom fingrene når du trykker).
👶 9–12 mnd: Skjær kaken i små biter for å øve pinsettgrepet.
👶 12 mnd+: Server en hel kake.
✨ Velg mandelsmør eller cashewnøttsmør for en mer nøytral smak.
✨ På Instagram finner du også video til oppskriften!
Mengde:
8 grøtpinner
Ingredienser
- 1 dl eplemos
- 1 dl nøttesmør (f.eks. mandelsmør, cashewnøttsmør, peanøttsmør)
- 2 ss havremel eller hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 0,5 g safran
- Finrevet skall av en økologisk appelsin
- 1 ss appelsinsaft (presset appelsin)
Slik gjør du
- Sett ovnen på 175 grader (varmluft).
- Bland alle ingrediensene til en kakedeig.
- Sett deigen i små klatter på et stekebrett med bakepapir, omtrent 0,5–1 cm høye.
- Stek i ovnen i ca. 10 minutter, til kakene har fått farge både på oversiden og undersiden.
Forfatter:
Elin Oresten